Преди пуканките Времетраене: 2 часа и 28 минути Режисьор: Джордж Милър В главните роли: Крис

...
Преди пуканките
Времетраене: 2 часа и 28 минути
Режисьор: Джордж Милър
В главните роли: Крис
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Фюриоза: Сага за Лудия Макс с Крис Хемсуърт и Аня Тейлър-Джой

Преди пуканките
Времетраене: 2 часа и 28 минути Режисьор:  Джордж Милър В основните функции:  Крис Хемсуърт, Аня Тейлър-Джой и Том Бърк Бюджет:  към 168 милиона долара С какво да се подготовим:  " Лудия Макс: Пътят на яростта " (2015 г.)
В края на 70-те и началото на 80-те години на предишния век Джордж Милър режисира три кино лентата за " Лудия Макс ", в които в основната роля влезе Мел Гибсън. Но нито " Лудия Макс " (1979 г.), нито " Лудия Макс 2 " (1981 г.), нито " Лудия Макс 3: Отвъд Клетката на гибелта " (1985 г.) са свързвани с версията на историята, която се завъртя по кината преди девет години.

Отново режисиран от Милър, " Лудия Макс: Пътят на я ростта " от 2015 година трансформира някои елементи от историята и добави герои като Фюриоза. Този път в ролята на Макс е Том Харди, а в тази на Фюриоза - Чарлийз Терон.

Снимките не са били по никакъв начин лесни, тъй като и до през днешния ден се приказва за разправиите и напрежението, породило сред Харди и Терон поради другите им характери.
 Снимка 666337

Почти едно десетилетие по-късно по кината потегля и " Фюриоза: Сага за " Лудия Макс ". Този филм обаче не е продължение на " Пътят на яростта ", а негова предистория. Е, и тук не е минало без напрежение, само че този път то е било сред звездата във кино лентата Аня Тейлър-Джой и режисьора Джордж Милър. Двамата са водели дълги разногласия, а както сама споделя актрисата, на снимачната площадка е стигала до сълзи.

В този ред на мисли, би трябвало да споменем и обстоятелството, че героинята на Аня Тейлър-Джой има в действителност малко реплики. Някои издания даже настояват, че те са към 30 за целия филм. Това се дължи до някаква степен и на обстоятелството, че в уводната част от " Фюриоза: Сага за " Лудия Макс " като по-младата версия на героинята ѝ виждаме Алила Браун.

Но да се върнем към сюжета. Този път Макс отсъства от картинката, тъй като целият фокус е хвърлен върху Фюриоза. От кино лентата от 2015 година знаем, че тя е била отвлечена от фамилията си още като дете и прекарва целия си живот в търсене на път към дома. Е, във " Фюриоза: Сага за " Лудия Макс " ще разберем в елементи какво тъкмо се е случило с нея.
 Снимка 666335

Филмът е разположен 45 години откакто хората сами са създали по този начин, че Земята да се трансформира в пустота поради водените нуклеарни войни. Сега в Пустошта те живеят на разнообразни лагери и търгуват между тях с каквото могат. А някои не търгуват с нищо - те просто плячкосват и мечтаят за още власт.

На фона на тази недружелюбна картинка младата, немирна и любознателна Фюриоза живее с родителите си на единственото останало прикрито място, на което има зеленина и вода, а дневната порция храна не се изчерпва с няколко картофа и буболечки.

Непримиримият ѝ манталитет обаче я вкарва в неволя и тя е отвлечена от хората на Дементус (Крис Хемсуърт). Това е и началото на одисеята на Фюриоза към дома, чието продължение и край видяхме във кино лентата от 2015 година
 Снимка 666338

Във " Фюриоза: Сага за " Лудия Макс " ще разберем какво тъкмо се е случило с героинята, по какъв начин и за какво е била отвлечена. Какво е трябвало да преживее и да види, с цел да оцелее и да се трансформира в свирепата и непоколебима Император Фюриоза. Ще получим отговор и на въпроса за какво ръката ѝ липсва от лакътя надолу и по какъв начин се е сдобила с роботизирания ѝ заместител.

Във " Фюриоза: Сага за " Лудия Макс " може и да има доста нови лица, само че ще забележим и някои познати от кино лентата от 2015 година Като да вземем за пример Джош Хелман и Нейтън Джоунс, които още веднъж влизат в глуповатите синове на Безсмъртния Джо - Скритус и Риктус. Колкото до Безсмъртния Джо, в неговата роля ще бъде Локи Хюлм, който замества умрелия преди няколко години Хю Кийс Бърн.

" Фюриоза: Сага за " Лудия Макс " е по кината от 24 май
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР